Publicerad 2021-07-13

Det här gäller för idrotts- och träningsverksamhet från den 15 juli

Nya lättnader gör att det från den 15 juli är tillåtet för alla att besöka och nyttja de kommunala idrotts- och fritidsanläggningarna igen. Reglerna om ett visst antal kvadratmeter per person i lokaler eller utomhusområde upphör att gälla då. Men det är fortsatt viktigt att undvika trängsel och att följa de allmänna råden.

Det här gäller

De specifika råden till föreningar för kultur, idrott och fritid, till exempel att hålla träningar och aktiviteter utomhus upphörde att gälla den 1 juli. Från och med den 15 juli försvinner även reglerna om hur stor yta av en verksamhets lokal eller område utomhus som en besökare måste kunna disponera. De allmänna råden om att hålla avstånd och att undvika trängsel gäller fortfarande.

I Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2020:12) Länk till annan webbplats. ligger ett stort ansvar på individen. Man bör som enskild och förening bedriva idrotts- och fritidsaktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta.

Det ska fortfarande vara möjligt att hålla avstånd. Det är viktigt att undvika trängsel såväl under som i anslutning till pågående verksamhet. Fortsätt gärna att umgås och träna utomhus om det är möjligt.

Utgångspunkter för läger och cuper

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till lägerverksamhet, cuper och körer kvarstår. Läs mer om vad som gäller på Folkhälsomyndigheten:
Läger och cuper sommaren 2021 — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se) Länk till annan webbplats.

Badhusen kommer att öppna inomhus så snart det är möjligt

Badhallarna i Brunflo och Lit samt Östbergsbadet är som vanligt sommarstängda och öppnar igen i och med skolstarten.

På Storsjöbadet är i dagsläget utomhusbassängen öppen och vi planerar för att öppna rutschkanorna inom kort. Även inomhusbadet kommer att öppnas så snart vi har tillräcklig bemanning för att göra detta. För att bedriva badhusverksamhet måste det finnas ett visst antal personal på plats med utbildning i bland annat HLR, sjukvård och livräddning. I nuläget beräknar vi att kunna öppna inomhusbadet vecka 35. När mer exakt information finns kommer det att publiceras på kommunens och Storsjöbadets webb.

För dig som har abonnemang eller värdekort på Storsjöbadet

Samtliga abonnemang och värdekort fortsätter vara frysta till återöppnandet av anläggningen och förlängs därefter med motsvarande tid.

Antal deltagare vid allmänna sammankomster

Från och med den 15 juli gäller nya begränsningar av antal tillåtna deltagare för allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Det tillåtna antalet deltagare regleras i Förordning (2021:8) om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-07-13