Publicerad 2021-08-09

Nominera till kulturpriset och idrottsledarpriset

Passa på att nominera någon som du tycker borde få ett pris för sina insatser inom kultur eller som idrottsledare. Sista nomineringsdag är den 15 augusti.

Bild på händer som formar ett hjärta

Östersunds kulturpris

Kulturpriset är till för att lyfta fram och hedra person/er som gjort viktiga insatser inom kulturens område. Priset består av diplom, en prissumma på 10 000 kronor och en miniatyr av flöjtspelerskan ur Thomas Qvarsebos skulpturgrupp Kören på Stortorget.

Östersunds idrottsledarpris

Idrottsledarpriset är till för att lyfta fram och hedra idrotts­ledare i Östersunds kommun, vars ledar­skap, engagemang och kunskap har stor betydelse för barn och ungdomars möjligheter att utöva idrott inom idrotts­rörelsen i kommunen. Priset består av diplom och en prissumma på 10 000 kronor.

Nominera direkt via e-tjänsten

Du nominerar via e-tjänst. Du behöver skriva en motivering till varför personen du nominerar ska få priset. Beredningsgruppen har rätt att utse pristagare till Östersunds kulturpris även om personen ifråga inte blivit nominerad.

Nominera till Östersunds kulturpris

Nominera till Östersunds idrottsledarpris

Priserna kan inte sökas för egen del.

Sista nomineringsdag: 15 augusti.


Förra årets pristagare och motiveringar

Idrottsledarpriset 2020 gick till Martin Persson, Östersundsgymnasterna, med motiveringen­:

”För sitt outtröttliga engagemang som tränare inom Östersundsgymnasterna tilldelas Martin Persson Östersunds idrottsledarpris 2020. Med värme och glädje tar Martin sig an sina adepter och säkerställer att ingen hamnar utanför gruppen oavsett ambitionsnivå eller dagsform. Martin, som är specialiserad på manlig artistisk gymnastik, är för Östersundgymnasterna en viktig pusselbit i att öka pojkars intresse för gymnastiken och därmed jämställdhet inom idrotten på ett högre plan. I en stor förening som Östersundsgymnasterna är engagemanget från föräldrar och hjälpledare avgörande för att verksamheten ska fungera. Martin har förmågan och kunskapen att involvera, engagera och utbilda andra vuxna i föreningen så att barn och ungdomar kan fortsätta utöva gymnastik i Östersunds kommun”.

Kulturpriset 2020 gick till Storsjöhyttan med motiveringen:

”1995 startade Anna Lena Kauppi, Ulla Gustafsson och Nilla Eneroth Jämtlands första studioglashytta i det gamla vackra elverket i Östersunds hamn. Sedan några år driver Ulla och Nilla hyttan och i år firar de 25 års jubileum. Hyttans produktion är varierad och innehåller både konst- och bruksglas. Genom sin öppna dörr bjuder de generöst på en levande upplevelse för besökare och kunder att få en inblick i glasets hantverk. De erbjuder också möjligheten att prova på glasblåsning eller delta i organiserade studiebesök. Storsjöhyttan tilldelas Östersunds kulturpris 2020 för att de introducerade förutsättningar för en konstform i Jämtland som inte funnits här tidigare och att de via sitt kvalitativa och intressanta arbete numera är en självklar del av kulturlivet i Östersund”.

Läs mer om tidigare års pristagare

Länk till Idrottsledarpriset

Länk till Kulturpriset

Sidan uppdaterad 2021-08-09