Publicerad 2021-10-26

Medborgarna vill ha en kretsloppspark

Det var som vanligt ganska trångt på återvinningscentralen i lördags med många besökare som slängde sitt avfall. Men det var också kaffe, bullar och möjlighet att ge sin synpunkt på framtidens återvinningscentral och kanske kretsloppspark.

Bilar som står kors och tvärs på återvinningscentralen

Återvinningscentralen i Odenskog är för trång och ska ersättas med en större, det är bestämt. Det kan också bli en kretsloppspark, en plats där det finns andra alternativ än att slänga då du vill göra dig av med saker. Till exempel kan det finnas möjlighet att lämna in saker för reparation, butiker som säljer begagnade varor och kanske ett café.

– Vi har fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för en kretsloppspark i Östersund säger Ida Sjölund, kommunens avfallstrateg. Så vi bjöd på kaffe och bulle och frågade besökarna vad de har för synpunkter om det. Det kom in många bra idéer.

Helt klart tycker Östersundarna att det är intressant med en kretsloppspark. Det kom bland annat in förslag på möjlighet att köpa reservdelar, att ha en lekpark där barnen kan lära om kretslopp, ett café, mera utrymme och kunna skilja på bilar och bilar med släp.

Tack alla ni som svarade!

Du som inte var på återvinningscentralen i lördags kan ändå lämna din synpunkt genom att svara på formuläret eller skicka ett mail till kretsloppspark@ostersund.se

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-10-26