Publicerad 2021-10-27

Tio gyllene biljetter för ett gyllene tillfälle

Visst har du också funderat över vart dina sopor och matavfall faktiskt tar vägen när sopbilen varit och tömt tunnorna? Nu har du chansen att stilla nyfikenheten! Allt du behöver göra är att hämta en bunt av de nya avfallspåsarna i papper. Då har du chansen att vinna en guidad tur till Gräfsåsens avfallsanläggning tillsammans med några av dina vänner eller familj.

Från november 2021 till och med april 2022 har du som använder matavfallspåsen i papper en gyllene chans att vinna en guidad tur på avfallsanläggningen. Tio gyllene biljetter kommer att gömmas i buntar med de papperspåsar som du hämtar ut på våra återvinningscentraler eller biblioteken runt om i kommunen.

Besöken kommer att äga rum under våren 2022 och vinnarna får ta med sig upp till fem personer.

– Det här är en chans man inte får så ofta, säger Ingela Persson, kommunikatör på Avfall VA Östersunds kommun. Jag tror att många inte riktigt vet vart soppåsen och matavfallspåsen hamnar och det kan vara väldigt intressant att få se hela förloppet.

Lånad idé från Chokladfabriken

Det är säkert många som känner igen konceptet från boken och filmen “Kalle och Chokladfabriken”.

– Ja, idén är lånad därifrån. Men jag kan försäkra att ingen kommer att bli bortkörd av en hjullastare eller stå som ensam vinnare av en avfallsanläggning när turen är avslutad, säger Ingela. Den största vinsten är ju faktiskt att våra medborgare sorterar ut sitt matavfall och använder rätt påse. När biogasanläggningen står färdig är det ännu viktigare. På ett kilo rent matavfall kan man köra nästan två kilometer med sin gasbil.

Här kan du läsa mer om biogasanläggningen och de nya papperspåsarna.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-02-15