Publicerad 2021-11-10

Rapport från Kultur- och fritidsnämnden 10 november

Under onsdag 10 november sammanträdde nämnden. Här följer en sammanfattning av några ärenden som togs upp under nämnden.

Frösö IF får bidrag för att genomföra 100-årsjubileum

År 2021 fyller Frösö Idrottsförening 100 år. Föreningen har aktiverat såväl unga som äldre och har med åren fått ett stort antal medlemmar. Frösö IF har varit drivande i många stora arrangemang som bidragit till att sätta såväl Östersund som regionen på kartan, exempelvis Storsjöcupen i fotboll, O-ringen i Orientering.

Föreningen har haft två utmanande år men det ser nu ut att vara möjligt att genomföra ett 100-årsjubileum. Till jubileet, som sker i antingen november eller i början av 2022, ansökte föreningen om ett bidrag på 50 000 kronor. Nämnden beslutade att bevilja bidraget. Bidraget ska bidra till att fylla firandet med relevant innehåll för föreningens samtliga medlemmar.

Skidåkning med hund tillåtet i del av elljusspåret i Odensala

Efter ett inlämnat medborgarförslag beslutade nämnden att tillåta skidåkning med hund i elljusspåret i Odensala (delen på nedsidan bussgatan).

Skidåkning med hund tillåts även i anslutningsspåren från nedre Odensala upp via Småbodarna och Per Isakssonsvallen till Spikbodarnas skidområde. Skidåkning med hund tillåts även i Spikbodarnas samtliga tre skidspår och Spikbodarnas elljusspår.

Vill du veta mer om besluten?

För att läsa om alla ärenden som Kultur- och fritidsnämnden beslutade om under sammanträdet, se protokollet som publiceras på ostersund.se inom några dagar.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-11-10