Publicerad 2021-12-01

Bussvärdar på linje 7 upphör efter årsskiftet

Under Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 24 november beslutade nämnden att inte förnya bussvärdarnas anställningar från årsskiftet.

Under tiden som Lugnviksskolans lokaler renoveras så går elever i skolans förskoleklass – åk 3 i f d Odenslundsskolans lokaler. Eleverna skjutsas från Lugnvik till de nya skollokalerna via busslinje 7. I våras beslutade BOUN att sätta in bussvärdar på linje 7. Bussvärdarna har åkt med på bussen på morgonen och efter skoldagens slut.  

En utvärdering visar att vårdnadshavare önskat att bussvärdarnas uppdrag skulle fortsätta samt bemanna fler bussturer med linje 7.  

Ingen fortsättning på grund av likställighetsprincipen

Kommunen måste dock förhålla sig till likställighetsprincipen. Det innebär att alla elever och skolor i kommunen ska ges samma förutsättningar. Eftersom inga andra busslinjer i kommunen som skjutsar elever till och från skolan har bussvärdar så beslutade nämnden att bussvärdarnas anställning ska upphöra efter terminens slut. 

Från januari finns alltså inte längre några bussvärdar på linje 7.

Mer information

Information har gått ut till berörda vårdnadshavare från Lugnviksskolan. Kontakta Lugnviksskolan om du är vårdnadshavare till ett barn som berörs, och du inte fått utskicket.

Vid frågor om bussvärdarna, vänligen kontakta Kundcenter på telefon 063-14 30 00.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2021-12-01