Publicerad 2022-02-16

Daglig verksamhet öppnar igen den 28 februari

Vård- och omsorgsnämnden har beslutat att Daglig verksamhet, DV, ska återuppta sin verksamhet igen från och med måndagen den 28 februari.

När DV stängde sin verksamhet den 26 januari 2022, var det med anledning av den höga graden av smittspridning som då rådde. Nu har Vård- och omsorgsnämnden beslutat att verksamheten ska återupptas igen, från och med måndag 28 februari. Det är i linje med de förhoppningar som då fanns om att det bara skulle komma att bli en kortare paus.

– Efter lättade restriktioner och dialog med regionens smittskyddsorganisation ser vi nu att verksamheten kan återupptas och grupperna öppnas upp, precis som vi hoppades att vi skulle kunna göra. Det känns jättebra, säger Lars Backus, chef för Sektor Funktionshinder vid Vård- och omsorgsförvaltningen.

– Nämnden har följt upp beslutet kontinuerligt, med målsättning att restriktionerna inte ska inskränka dessa medborgare mer än nödvändigt, men ändå kunna arbeta med riskreducerande åtgärder för att minska risken för smitta. Det känns väldigt bra att även personer med DV kan påbörja en återgång till en mer normal vardag, precis som vi övriga i samhället, säger Lise Hjemgaard Svensson, Vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-02-16