Publicerad 2022-02-22

Gör något kul på sportlovet

Vecka 10 är det sportlov. Här hittar du tips på saker du kan göra under lovet. Allt ifrån häng på bibblan till utflykt på Bynäset. Eller varför inte testa allmänhetens fotboll på B-planen?

Solstolar och strålande solsken på isen

Vinterparken är redan nu öppen varje dag klockan 11-16. Under sportlovet kommer parken att fyllas med lite extra aktiviteter för hela familjen

Tips på aktiviteter som du kan göra under lovet

Sportlov på bibblan

På huvudbiblioteket i Östersund har du möjlighet att komma och spela tv-spel.

Biblioteken i Torvalla, Brunflo, Lit har lovhäng där kan du pyssla, spela spel, göra knappar och testa robotar. Allt är kostnadsfritt och du kan såklart låna massor av bra böcker!

Se bibliotekets sportlovskalender

Åk slalom

Gustavsbergsbacken, Ladängen och Litsbacken har öppet under sportlovet. Du kan se när de har öppet och liftkortspriser om du klickar på länken nedan.

Mer om slalombackar i kommunen

Fritid för dig med funktions­nedsättning

På den här sidan kan du som har en funktionsnedsättning få nyheter och tips på saker du kan göra på din fritid i Östersund.

Fritid för dig med funktionsnedsättning

Bada på Storsjöbadet

Åk till Storsjöbadet! Simma runt i bassängerna, susa nerför vatten­rutsch­banorna eller slappna av från vardagen i bubbel­poolen. Klicka på länken nedan för priser och öppettider.

Storsjöbadet

Gå på Jamtli

Passa på att besöka Jamtli. Klicka på länken nedan för priser och öppettider.

Vad händer på Jamtli

Konstvandra

Visste du att det finns massor med coola konstverk runt om i Östersund? Via länken kan du ladda ner kartor och information till din telefon och sedan lära dig allt om Östersunds konstverk.

Gå på konstvandring med mobilen

Åk längdskidor

Hoppa i pjäxorna och ge dig ut i skid­spåren. För spåren vid Skid­stadion behöver du spår­kort, men alla övriga spår i kommunen är gratis.

Längdskidåkning

Vinterns dag med Öppna förskolan

Fredag 11 mars mellan klockan 10–13, är det dags för Vinterns dag på Lövsta IP. Åk skidor, skridskor, pulka eller varför inte gå en tipsrunda? Åk lilla Hasaloppet och grilla korv.

Läs mer om Vinterns dag Pdf, 796.5 kB.

Allmänhetens fotboll

Måndag – fredag, 7–11 mars, är det öppet klockan 11–14 på Jämtkraft arena B-plan för fotbollsspel.

Allmänhetens fotboll innebär att vem som helst kan komma till B-planen för att spela fotboll. Det är gratis och behöver inte bokas i förväg.

Läs mer om Allmänhetens fotboll

Ge dig ut på utflykt

Bynäset, Tysjöarna eller varför inte en promenad kring Lillsjöns naturreservat? Östersund har många utflyktsplatser och natur­reservat som passar för såväl en fikapaus som träning.

Naturkartan - med tips på utflyktsmål

Tips på utflyktsplatser och naturreservat

Fritidsgårdarna

Flera av fritidsgårdarna har öppet som vanligt under lovet. Kom och häng med kompisar, spela spel eller bara ta det lugnt.

Kontaktuppgifter och mer information om Fritidsgårdarnas öppettider

Åk skridskor

Vi har flera ställen där du kan åka skrid­skor gratis. Det kallas allmän­hetens åkning. Du kan åka bland annat på bandy­plan på Öster­sund Arena, Lövsta IP, Oden­sala Sport­fält, Oden­vallen, Campus­ovalen och Åkerängs rink. Det finns också flera mindre utomhus­banor för skridsko­­åkning och såklart Medvinden.

Se var du kan åka skridskor

Läs mer om allmänhetens åkning

Se vilka bitar av Medvinden som öppnat

Häng i Vinterparken

Vad sägs om skridskor – antingen på Medvinden eller på isleken vid land, grilla, leka i snöborgen eller bara mysa i en solstol? Vinterparken har öppet varje dag under lovet mellan klockan 11–16.

Läs mer om Vinterparken

Flera tips

Här får du ännu flera tips på saker du kan hitta på i kommunen.

Tips på fritidsaktiviteter

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-02-22