Publicerad 2022-02-23

Johan gjorde sin mest lyckade rekrytering med hjälp av kommunens jobbmatchning

I nästan två år hade Johan Almroth, ägare på elektronikreparatören Smartfix, sökt efter en medarbetare med kompetens inom mikrolödning. När han fick kontakt med Mohamed på kommunens matchningskontor gick det snabbt och sedan i november jobbar Zakria heltid på företaget.

Bild på mirkolödning

Bilden är en genrebild från en bildbyrå.

Zakria Juma Daowd är 27 år och kommer från Syrien. Där hade han bland annat jobbat på ett företag som gjorde grafikkort, alltså en perfekt bakgrund för jobbet på Smartfix.

– Zakria är den bästa anställde jag haft. Han lägger ner tusen procent i jobbet hela tiden. Och när det inte finns någon specifik uppgift för honom hittar han alltid något nytt att lära sig och hjälpa till med, berättar Johan.

Johan menar att både Mohamed Natour och Daniel Enevärn på kommunen har varit ett stort och viktigt stöd vid rekryteringen. Han råder därför andra företag på jakt efter personal att ta hjälp av matchningskontoret.

– För min del var samarbetet med dem en ren lyckträff. Zakria är helt enkelt duktig, otroligt snäll och en fantastisk tillgång.

asdasd

Zakria

Bild på Johan och Zakria på elektronikreparatören Smartfix

Johan och Zakria

Matchningskontoret hjälper företag att hitta rätt personal

Matchningskontoret hjälper arbetsgivare med rekryteringsbehov, eller med möjlighet att ta emot en praktikant, att hitta rätt person. Fokus ligger på utrikesfödda som ofta saknar kontakter och därmed har svårare att komma in på arbetsmarknaden.

Läs mer om Matchningskontoret här

Kontakt

Daniel Enevärn, matchningskoordinator på Näringslivskontoret, 070-883 96 86.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-02-23