Publicerad 2022-03-14

Mohamed brinner för att matcha arbetssökande och företag

Många arbetsgivare i Östersund har svårt att rekrytera arbetskraft med rätt kompetens. Mohamed Natour, 40, arbetar som matchningskoordinator på Näringslivskontoret. Förra året matchade han 52 personer till arbete, 18 personer till praktik och 15 personer till utbildningar som är anpassade till arbetsmarknadens behov.
– Det är en vinn-vinn för individen, företaget och kommunen. Jag älskar mitt jobb, säger han.

Porträttbild Mohamed Natour

Mohamed Natour

Hur går det till - vad är det ni gör som fungerar så bra?

– Vi jobbar utifrån arbetsgivarens behov, och det börjar oftast med att en arbetsgivare tar kontakt med oss. Vi försöker sedan förstå vilka behov arbetsgivaren har, och därefter kollar vi kompetensprofiler på 20–30 personer och intervjuar några som har den kompetensprofil som arbetsgivaren presenterat för varje tjänst.

97 företag försökte rekrytera utan att lyckas

Han berättar att det är viktigt att ha fakta, och en bakgrund, för att kunna matcha arbetssökande och företag. En del av researchen är den näringslivsundersökning som gjordes hösten 2020. Detta var för att få veta vilka behov som finns.

– En fråga i enkäten var ”Har ni försökt rekrytera senaste året utan att lyckas?” Vi fick då veta att 97 företag försökt rekrytera under 2020 utan att lyckas, säger Mohamed Natour och fortsätter:

– Så det finns många företag som behöver rekrytera för att kunna växa och utveckla företaget, men som inte lyckas göra det på det traditionella sättet.

Vad är ert framgångsrecept?

– Vårt arbetssätt utgår från företagets behov, inte från den arbetssökandes. Vi identifierar därefter vilka kandidater som kan vara lämpliga – inte tvärtom. Vi har också ett brett nätverk, direktkontakt med ett stort antal företag i Östersund och vi sitter med andra aktörer som jobbar med kompetensförsörjning: Folkuniversitetet, Innanförskapsakademin, Krokoms kommun, arbetsmarknadsenheten, Arbetsförmedlingen md flera, säger Mohamed och fortsätter:

–Vi använder oss av sociala medier för att hitta de här kandidaterna, och vi försöker också hitta de som vill flytta till Östersund, från andra län. Vi har kontakt med inflyttningsservice där kan vi hitta ”hemvändare” som vi brukar kalla det.

Mohamed i full fart pratande i telefon

Det är full fart och mycket att göra men Mohamed trivs med sitt jobb

Vilka är de stora vinnarna i det här arbetet?

– Först och främst är det självklart företaget och personen som fått jobb som är vinnare i det här. Men en enkät vi gjort visar på kommunal vinst och besparingar på ett tillfälle. Och arbetslöshetskonsekvenser som individers hälsa, välbefinnande, socialt klimat i familjen, brottslighet i samhället, är andra vinster. Så det här arbetet kan verkligen förbättra samhället.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det roligaste är att se att en arbetsgivare som vill växa och utveckla men har en begränsning då de inte hittar rätt kompetens. Och sen får man se att omsättningen hos företaget blivit så mycket bättre efter att vi hittat en bra person till dem. Det känns otroligt bra. Man vet då att det här företaget kommer kunna fortsätta, och att det kommer gå bättre tack vare arbetet som vi gör. Och i slutändan mår också kommunen bättre om våra företagare är framgångsrika och deras företag går bra.

Matchningskontoret hjälper företag att hitta rätt personal

Matchningskontoret hjälper arbetsgivare med rekryteringsbehov, eller med möjlighet att ta emot en praktikant, att hitta rätt person. Fokus ligger på utrikesfödda som ofta saknar kontakter och därmed har svårare att komma in på arbetsmarknaden.

Läs mer om Matchningskontoret här

Kontakt

Daniel Enevärn, matchningskoordinator på Näringslivskontoret, 070-882 96 86.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-03-15