Publicerad 2022-03-24

Innanförskapsakademin blir kommunal verksamhet

Den 1 april går Innanförskapsakademin över till kommunens verksamhet. Det här är en verksamhet som främjar inkludering och kompetensförsörjning - och som startades av Östersundshem 2015. Man fortsätter nu i samma lokaler och liknande form.

Det allra flesta medarbetare på Innanförskapsakademin går över till den nya arbetsgivaren Östersunds kommun. För de som får stöd via Innanförskapsakademin fortsätter verksamheten som tidigare, med samma kontakter och i samma lokaler på Prästgatan 50.

Mejladresserna byts ut men de gamla kommer att fungera under en övergångsperiod. Även för samarbetspartners kommer det mesta att fortsätta som tidigare.

- Vi vill på förhand be om ursäkt för eventuellt tekniskt strul vid övergången, säger Karin Ramström, sektorschef inom Social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Ger nya möjligheter att utveckla kommunens arbetsmarknadsarbete

I höstas fattade Kommunfullmäktige beslut om att Innanförskapsakademin ska gå från kommunalt bolag till kommunal förvaltning. Motiveringen var att verksamheten når optimala effekter om den organiseras inom den kommunala organisationen.

Innanförskapsakademin organiseras nu i en ny enhet inom Social- och arbetsmarknadsförvaltningen tillsammans med Arbetsmarknadsenheten och Navigatorcentrum.

- Med ny kompetens och mer resurser får vi helt nya möjligheter att förnya och utveckla kommunens arbetsmarknadsarbete, säger Karin Ramström. Hon är chef för Sektor Kompetens Arbete Försörjning, där den nya enheten ingår.

- Vårt fokus framåt blir att kunna välkomna nya målgrupper och att kunna erbjuda fler och bredare insatser.

- Vi får också ett ännu tydligare fokus på arbetsgivare och på arbetsmarknadspolitikens bidrag till en av framtidens viktigaste frågor - kompetensförsörjning, avslutar Karin Ramström.

Mer om Innanförskapsakademin

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-03-24