Publicerad 2022-04-11

Gör något kul på påsklovet

Här hittar du tips på saker att göra under lovet. Det finns mycket kul att hitta på, allt beroende på vad det är för väder och vad som passar just dig bäst. Så ut och njut av den femte årstiden!

påskägg

Det finns mycket kul att göra under påsklovet, förutom att pyssla och måla påskägg. Här får du några tips.

Sista chansen att ha kul i våra skidbackar innan de stänger för säsongen

Under påskhelgen och påsklovet har Gustavsbergsbacken, Ladängen och Litsbacken öppet alla dagar. Efter påsklovet stänger vi alla backar för allmänheten för säsongen.
Läs mer om våra skidbackar

Allmänhetens fotboll på Jämtkraft arena B-plan

Ett annat tips på påsklovsaktivitet är fotboll på B-plan: Tisdag - fredag, 19-22 april, är det öppet kl 11-14 för fotbollsspel. Allmänhetens fotboll innebär att vem som helst kan komma till B-planen för att spela fotboll. Det är gratis och behöver inte bokas i förväg.
Läs mer om Allmänhetens fotboll

Friluftsbingo och utflykter på hemmaplan

Varför inte prova på ett friluftsbingo? Låt barnen få små uppdrag som att hämta en kotte, ett barr, ett löv. Eller leta efter en myrstack, olika sorters träd, älgspillning, stenar och så vidare. Ett lekfullt tävlingsmoment är ett roligt sätt att få barnen i rörelse.

Bingobrickor med spännande aktiviteter!

Friluftsbingo är perfekt att ha med sig i mobilen. Eller ladda hem och skriv ut om du vill, så barnen själva kan kryssa över vad de har hittat eller gjort. Här får du tips och inspiration med några roliga och utmanande bingobrickor:

friluftsbingo fyra brickor

En fikapaus på utflyken är en höjdpunkt för de flesta och det behöver heller inte vara så avancerat eller kräva stora förberedelser. Gör det enkelt, då blir utflykten av.

Med hjälp av Naturkartan kan du till exempel hitta var naturreservat, grillplatser och vindskydd finns. Varför inte passa på att hitta ett nytt smultronställe under påsklovet.

Bynäset är ett givet utflyktstips året runt, men det kan vara lika mysigt att gå till närmaste park.

Fira påsk i Vinterparken

I Vinterparken kommer det finnas påskaktiviteter för hela familjen. Kom ner och måla påskkort, gå skattjakt eller tipspromenad och annat skoj!

Påsklovsaktiviteter på fritidsgårdarna och biblioteken

Häng på någon av fritidsgårdarna. Eller passa på att låna ett gäng böcker på biblioteket? Under påsklovet finns det mycket kul att göra på bibloteken, till exempel lovhäng, Promenadteater i Torvalla och i Lit. Teckna serier och manga (digital workshop) eller spelkväll med sällskapsspel. Läs mer på www.ostersundsbibliotek.se

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-04-11