Publicerad 2022-04-14

Jamtli och Hofvallen först ut när Östersundslänken har byggstart

Som vi tidigare rapporterat har planerna för byggstart av Östersundslänken ändrats, delvis på grund av överklaganden kring hållplats centrum. Under augusti 2022 drar det därför i stället i gång med hållplats Jamtli och reglerplats Hofvallen.

Utanför Jamtli planeras nya, funktionella väderskydd med en mer tillgänglig placering. Dels blir det närmare och smidigare för resenärer med kollektivtrafiken, dels mer plats för att bygga anpassade parkeringar för rörelsehindrade.

Nya cykelparkeringar ska också byggas, så att det blir enklare att ta cykeln till området. Utanför Hofvallen byggs en reglerplats (uppställning för bussar) där busschaufförer också ska ges möjlighet att pausa och äta.

Under byggperioden blir det en viss påverkan på framkomligheten, men entrén till muséet är tillgänglig under hela tiden.

Efter färdigställande av de nya hållplatserna blir entrén till Jamtli lättare att nå för fler trafikanter. Genom flytten kan också björkallén som finns utanför gamla muséet och Landsarkivet bevaras.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-04-14