Publicerad 2022-05-03

Klass 8 Grön på Parkskolan till final i Yrkeskampen

Den 10-12 maj håller vi tummarna för klass 8 Grön på Parkskolan som tävlar i finalen på Yrkes-SM. Under våren har klassen varit med i en webbtävling och nu är det snart dags för final!

Yrkeskampen ska inspirera och sätta igång tankar om framtida utbildningsmöjligheter för eleverna, och öka intresset för de yrken som de gymnasiala yrkesutbildningarna leder till. Det är WorldSkills Sweden som arrangerar tävlingen.

—Det är lite som tävlingen "Vi i femman", fast om yrken och yrkesutbildningar, säger Julia Östlund, Skolvärd på Parkskolan.

400 klasser från hela Sverige deltog i tävlingens första del, en webbtävling med både kunskapsfrågor och praktiska moment. Eleverna i klass 8 grön på parkskolan svarade enskilt och deras samlade resultat ledde till en plats på topp 15.

— Eleverna är väldigt stolta och nöjda över sin insats, och det ska de verkligen vara! Säger Julia Östlund.

Klassen har sen lottat fram fem elever som ska få åka på delfinal och final i Växjö på Yrkes-SM den 10-12 maj. I finalen tävlar de i olika moment som kan vara allt från att bygga ihop något till att svara på kunskapsfrågor.

— Det är väldigt förväntansfulla elever som ska åka iväg, det är ju en stor grej att tävla och träffa andra elever. Just nu övar vi för fullt inför tävlingen, säger Julia Östlund.

Vinner klass 8 grön på Parkskolan finalen i Yrkeskampen får de 10 000 kronor att hitta på något roligt med.

Om Worldskills Sweden

WorldSkills Sweden är ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och staten genom Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan. Utöver dessa parter medverkar även branschorganisationer, yrkesnämnder, myndigheter och skolor.

WorldSkills Sweden har som mål att höja kvaliteten, statusen och attraktionskraften för svensk yrkesutbildning.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-05-03