Publicerad 2022-05-07

Bakluckeloppis på återvinningscentralen i Odenskog!

Lördag 14 maj är det äntligen dags för bakluckeloppis på återvinningscentralen i Odenskog igen.
- Vi har längtat efter att få dra igång det här igen efter pandemin, säger Joakim Björklund, verksamhetsutvecklare för Avfall Återvinning på Östersunds kommun.

Återbruksdag med bakluckeloppis har anordnats på återvinningscentralen i Odenskog fyra gånger sedan 2016. Nu är det äntligen dags igen efter två års uppehåll. Avfall VA på Östersunds kommun bjuder in till en härlig dag med bakluckeloppis, fika och trevlig personal som gärna pratar om avfall i alla dess former och slag.

- Att återbruka är bättre än att slänga. Därför anordnar vi bakluckeloppis, för att inspirera till att handla second hand istället för sprillans nytt, säger Joakim. Det finns ett intresse av att skänka eller sälja saker vidare, det ser vi ju i våran biståndskur här. Det finns alltid fina grejer i den som går vidare till biståndsorganisationer i stan.

Fika och senaste nytt

Under dagen finns också möjlighet att ta sig en kopp kaffe och prata en stund med personal från Avfall VA.
- Vi vill passa på att träffa våra medborgare och prata med dem lite extra. Kanske få chansen att berätta om allt vi har på gång framöver eller bara höra om de har synpunkter och idéer kring avfall och återvinning, säger Ingela Persson, kommunikatör på Avfall VA.

Återvinningscentralen öppen som vanligt

Om du tänkt besöka återvinningscentralen för att kasta saker just den här lördagen så är det inga problem, den har öppet som vanligt. Tänk bara på att köra sakta förbi loppisen och dess besökare.

Varmt välkommen!

Bakluckeloppis på ÅVC Odenskog

Var: Utanför själva återvinningscentralen, ingen loppis innanför grindarna.
När: Lördag 14 maj klockan 10.00-14.00
Parkering: Loppisbesökare kan ställa bilen på Gärdin och Perssons parkering

Vill du kränga istället för att slänga?

Gratis uppställning, ingen bokning, först till kvarn gäller.
När ytan är full får inga fler utställare ta plats.
Uppackning startar klockan 08.30.
Följ personalens anvisningar om var du får stå.

Mer information om bakluckeloppisen hittar du här!

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-05-07