Publicerad 2022-05-10

Svedén ny chef för Kultur- och fritidsförvaltningen

Anna-Carin Svedén heter den nya förvaltningschefen för Kultur- och Fritidsförvaltningen i Östersunds kommun. Anna-Carin byter från sitt jobb som Näringslivschef i Krokoms kommun. Bopålarna finns sedan tidigare i Östersund.

– Det känns väldigt inspirerande att komma till Östersunds kommun! Efter drygt tio fantastiska år i Krokom tyckte jag att det var dags att se mig om efter nya utmaningar, säger Anna-Carin Svedén.

Sedan 2012 har hon varit näringslivschef i Krokoms kommun. Efter en genomförd omorganisation har hon även varit ansvarig för verksamheter inom allmänkultur, förenings- och anläggningsfrågor, folkhälsa och turism.

Det senaste året har det även utökats med verksamhetsfrågor kring ungdomar, fritidsgårdar och samiska frågor.

Så det är bekanta ämnesområden som Svedén nu möter som förvaltningschef för KFF i Östersund.

– Jag har ett brinnande intresse och en vilja att bidra till att människor får tillgång till en trygg och meningsfull fritid genom ett gott kultur- och fritidsutbud som är tillgängligt för så många som möjligt oavsett intresse, säger hon.

Anna-Carin bor tillsammans med sambo och två söner i Odensala, Östersund.

– Jag är övertygad om att Anna-Carin kommer att bli ett mycket bra tillskott till Östersunds kommun med sin breda erfarenhet av frågor som hanteras av Kultur- och Fritidsförvaltningen eller ligger i dess närhet, kommenterar kommundirektör Anders Wennerberg.

Anna-Carin Svedén tillträder sin nya tjänst den 8 augusti.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-05-10