Publicerad 2022-05-25

Första kommunen med punktskrift på ukrainska!

Nu kan Östersunds kommun skriva ut punktskrift även på ukrainska! Det gör att ukrainska flyktingar med synskada kan få den information som finns på ukrainska utskriven i punktskrift.

— Vad jag vet så är Östersunds kommun den enda offentliga organisationen som i dagsläget kan erbjuda punktskrift på ukrainska. Förr eller senare kommer flyktingar som har detta behov och det känns rätt och bra att vi i kommunen står beredd med denna tjänst, säger Sonny Hoffman, utvecklingsstrateg.

Östersunds kommuns kundcenter har en punktskrivare så att personer med synnedsättning kan ta del av kommunens information i punktskrift. Punktskrivaren har nu uppgraderats och ställts in så att den även kan skriva ut information på ukrainska.

Kundcenters punktskrivare kan se tidigare skriva ut på svenska, engelska och sydsamiska. Det finns ingen översättningsfunktion i skrivaren utan det krävs att grunddokumentet redan finns på det språk som ska skrivas ut i punkt.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-05-25