Publicerad 2022-06-09

Socialminister Lena Hallengren (S) träffade vårdpersonal i Östersund

Under onsdagseftermiddagen gjorde socialminister Lena Hallengren (S) ett arbetsplatsbesök på Vård- och omsorgsförvaltningen i Östersund. Där hade ett 20-tal medarbetare inom äldrevården samlats för en måltidsutbildning.

Socialminister Lena Hallengren

Socialminister Lena Hallengren (S) gjorde under onsdagen ett arbetsplatsbesök på Vård- och omsorgsförvaltningen.

Lena Hallengren berättade kort om mandatperioden som varit och hur hon tänker kring framtiden och utvecklingen av vården. Därefter fick medarbetarna möjlighet att ställa frågor och vädra sina funderingar.

Några av de saker som diskuterades var hur det ska bli lättare att studera till undersköterska, hur man kan locka fler unga till yrket och hur man ska kunna behålla personal.

Kvinna som arbetar inom Vård- och omsorgsförvaltningen

Therese Norbäck var en av kommunens medarbetare som deltog under socialministerns besök.

– Det är jätteroligt att Lena Hallengren kommer ut och möter medarbetarna. Det är de som träffar våra äldre medborgare och som kämpar för att göra allt så bra som möjligt för dem. Att det dök upp många frågor kring brist på personal och rekrytering är helt förståeligt eftersom vi står inför en sommar med ett väldigt osäkert personalläge, säger Therese Norbäck, verksamhetsutvecklare inom sektor Hemtjänst Säbo.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-06-09