Publicerad 2022-06-22

Var ska du lägga din snö i vinter?

Du som bor i villa i någon av kommunens tätorter; tänker du bygga en uteplats i sommar? Sätta upp ett staket? Plantera en häck? Eller kanske ordna en till bilplats? Tänk då på att du ska även ha plats för att lägga upp snö på din tomt.

Foto: En hög häck. Bakom skymtar ett hus.

Just nu känns vintern avlägsen men det var inte många månader sedan, som vi påminde alla fastighetsägare om fulsnön; att snö får inte läggas ut i gatan, utan fastighetsägare är skyldiga att ta hand om sin egen snö. Tänker du förändra tomten som gränsar mot gatumark bör du även planera in ett snöupplag.

Fixa plats för snön i sommar!

Har du inte plats för snö på din tomt ska du kanske öppna upp staket eller häck och sätta in en grind som du håller öppen på vintern. Passa på att fixa det i sommar!

Läs om hur mycket extra fulsnö som kommunen måste röja

Läs om fastighetsägares ansvar för snö

Trafikfarlig växtlighet

Och du vet väl att din växtlighet inte får växa ut över trottoarer och gator. Det kan var läge att ta fram såg och häcksax i sommar! De flesta träd och buskar ska beskäras i JAS-månaderna: juli, augusti och september.

Foto: Arctura i kvällsljus där halva byggnaden är markerad och med texten Snö

Så här mycket "fulsnö" får kommunen ta hand om.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-06-22