Publicerad 2022-07-25

Boosta kreativiteten med skejt­design i Surf­bukten

Ett av Östersunds smultronställen är Surfbukten på Frösön. Här kan du, förutom att bada, exempelvis spela beachvolley, låna en longboard eller varför inte testa wakeboard. Idag bjussade dessutom Östersunds brädklubb, tillsammans med kommunen, på en graffitiworkshop; "Designa en skateboard".

Barn målar med färgpennor på lila skateboard.

"Många vägar till skejtkulturen"

– Vi vill välkomna fler barn och unga till brädsporten. Det finns många ingångar till skejtkulturen, och det här med att måla och vara kreativ är en viktig del. Själv började jag att åka bräda, och sedan började jag att måla och rita genom det. Det är ett sätt för mig att uttrycka mig, säger Viktor Johansson, Östersunds brädklubb, som leder workshoparna.

Viktor Johansson visar upp några omålade skateboardbrädor.

Viktor Johansson på plats i Surfbukten.

I morgon har du chansen att måla igen!

I morgon, tisdag 26 juli, har du åter chansen att pröva på bräddesign, under handledning av brädklubbens Viktor Johansson. Välj om du vill måla på något platt eller varför inte på något böjt, som du kan åka på sedan i Bangårdens skatehall.

...eller prova på att DJ:a

Under tisdagen kommer brädklubbens DJ Madz att stå för stämningsmusiken. Om du är intresserad av att prova på att DJ:a, så är du välkommen! Gör en mix, lägg en scratch eller önska bara en bra låt!

Nyfiken på Östersunds brädklubb?

Länk till sidan Östersunds brädklubb

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-07-25