Publicerad 2022-07-28

Från och med 1:a augusti är Minnesgärdets naturområde stängt för allmänheten igen

Sommaren är kort, nu stänger vi naturområdet vid Minnesgärdet igen. Det är dags att fortsätta med byggnationen av det nya vattenverket.

Under juli månad har en del av Minnesgärdet varit tillfälligt öppet för alla att besöka. Från och med 1:a augusti är hela området stängt igen.

- Vi måste stänga igen för att kunna fortsätta bygget av nya vattenverket, Ola Eckerdal, projektledare på Östersunds kommun.

Vattenverket planeras att vara färdigt 2026 och fram till dess kommer Minnesgärdet att vara stängt större delen av tiden.

- Det kan hända att vi öppnar upp igen under vissa perioder, men vilka de skulle kunna vara är inte klart ännu, säger Ola.

Det är farligt för allmänheten att passera avspärrningarna

Det är förbjudet att passera stängslet eller andra avspärrningar. Det gäller även om du har hittat en öppning att ta dig in genom. Som vårdnadshavare är du ansvarig för att dina barn inte är på arbetsplatsen.

Anledningen till avstängningen är att det är förenat med livsfara att vistas på arbetsområdet. Där kör många, stora och tunga maskiner och det är inte alltid så lätt för maskinförarna att se människor som rör sig i närheten. Speciellt inte människor som inte ska vara där.

Här kan du hålla koll på vad som händer med bygget av vattenverket.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-07-28