Publicerad 2022-07-28

Street Games i Torvalla: gratis prova-på-aktivitet under sommarlovet

På tisdag 2 augusti börjar Street Games igen. Det är gratis prova-på-aktiviteter i Torvalla som riktar sig framför allt till barn och ungdomar i åldrarna 9–15 år, men även yngre barn är välkomna.

Konceptet Street Games bygger på att erbjuda kostnadsfri spontanidrott och prova-på-aktiviteter för alla åldrar men främst för barn- och ungdomar.

Första omgången av Street Games var under vecka 25–27 och nu är det dags igen! Under totalt 6 veckor kommer ungdomar kunna testa olika idrotter och aktiviteter, samtidigt som det spelas musik och finns ytor där man kan hänga och umgås. Street Games ska vara en plats som inspirerar till rörelseglädje och att våga testa något nytt i en trygg och rolig miljö. Ledarna finns där för att visa, stötta och inspirera.

När: Tisdagar, torsdagar och fredagar under vecka 31–33

Var: Torvallaskolan, råplan, sporthallen och danslokalen

Tider: Klockan 17.00–21.00

Street Games är ett samarbete mellan RF-SISU Jämtland-Härjedalen, Rädda Barnen och Östersunds kommun

Målet med Street Games är att skapa arenor på platser där målgruppen redan befinner sig, stötta föreningar genom olika rekryteringsmetoder för att få fler ledare, att få fler aktiva medlemmar samt att skapa starka samarbeten mellan ideella föreningar och andra aktörer i närområdet, vilket i detta fall är Torvalla.

Mer om Street Games

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-07-28