Publicerad 2022-08-11

Östersund klättrar över 70 placeringar i rankning för småföretagande

Småföretagarindex undersöker varje år vilka förutsättningar som finns för små och medelstora företag att verka i landets kommuner. I år klättrar Östersund hela 71 placeringar på listan, och hamnar på plats 50 av totala 290 kommuner.

Bland de 21 kommuner som i likhet med Östersund, räknas som större städer (men inte storstäder), hamnar Östersund på plats 4, och har alltså bättre förutsättningar än liknande kommuner.

- Näringslivsklimat är en prioriterad fråga för kommunen så det är självfallet fantastiskt kul att se att vi klättrar rejält bland landets alla kommuner i denna ranking för småföretagare, säger Fredric Kilander, chef på Näringslivskontoret, Östersunds kommun.

Indexet bygger på nio olika faktorer som räknas samman. Bland de som lyfter Östersunds betyg finns demografin, kapitalförsörjningen och skolsystemet. Det som drar ner betyget är bland annat överlevnadsgraden bland nya företag.

Indexet presenteras av Småföretagarnas Riksförbund.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-08-11