Publicerad 2022-08-25

Eleverna välkomnades till nya fräscha Odensala­skolan!

Idag kunde äntligen eleverna välkomnas till Odensalaskolan. Personalen, som redan varit på plats några dagar, är mycket nöjda med de nya lokalerna och förväntansfulla inför det nya skolåret.

– Härligt att få välkomna eleverna hit till den nya, fräscha skolan. Det är ju de själva som kommer att bli kronan på verket för det här projektet. Vi i personalen har längtat efter den här dagen, och nu ser vi verkligen fram emot ett nytt läsår i fina och funktionella lokaler, säger Carina Abrahamsson som är rektor för grundskolan.

Arkitektskiss som föreställer Odensalaskolans fasad.

Marjut Svanström, som är rektor för grundsärskolan, håller med.

– Ja, det är verkligen en inspirerande arbetsmiljö. Det är ljust och fräscht, och man får en känsla av luft och rymd. Ändå är akustiken väldigt bra, och det är ju extra viktigt i en skola. Det ska bli spännande att se lokalerna med eleverna på plats. Det är ju först då som det är en skola på riktigt, säger Marjut Svanström.

Mer om Odensalaskolan

För dem som tidigare besökt Storsjöskolan är det svårt, om inte omöjligt, att känna igen sig i de nya, fräscha lokalerna. Titta på bilder och läs mer, genom att följa den här länken:

Länk till sidan "Skolbygget: Storsjöskolan/Odensalaskolan" på ostersund.se

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-08-25