Publicerad 2022-09-15

Kom ihåg att nominera till kvalitetspriset för vård och omsorg – Senast 30 september!

Känner du till något arbetslag eller någon person som gjort sig förtjänt av detta pris? Fyll i din nominering redan idag, sista datum är 30 september.

Bild på person som skjutsar en äldre dam i rullstol vid en äng med solnedgång

Vård- och omsorgsnämnden delar varje år ut ett kvalitetspris till en verksamhet, arbetsplats eller person inom vård och omsorg. Du som medborgare kan nominera till priset.

Tanken med kvalitetspriset är att synliggöra goda exempel och att uppmuntra verksamheter som gjort något utöver det vanliga.

Hur gör man för att nominera till priset?

Känner du till någon verksamhet eller person inom vård och omsorg som du tycker förtjänar ett kvalitetspris? Det kan handla om en avdelning med riktigt god stämning och bra bemötande eller någon som sätter guldkant på tillvaron för dig eller någon du känner.

För att få priset ska man ha gjort något som andra enheter kan få idéer och dra lärdomar av. Det kan handla om nya arbetssätt eller metoder som riktar sig direkt till medborgarna. Men det kan också gälla sådant som riktar sig till personalen, eftersom en bra arbetsmiljö och låga sjuktal också är till nytta för medborgarna.

Tiden för att skicka in nomineringar och ansökningar är juni-september.

Länk till e-tjänsten Vård- och omsorgsnämndens kvalitetspris

Här kan du läsa mer om kvalitetspriset

Sidan uppdaterad 2022-09-15