Publicerad 2022-09-29

Få din pantpeng på Swish när du pantar på ÅVC Odenskog

Brukar du panta i automaten på återvinningscentralen i Odenskog? Då har du nu möjligheten att få dina pengar på Swish.

Just nu finns det fyra sätt att hantera sin pantpeng. Värdekupong, utbetalning till bankkonto, skänk till välgörenhet eller Swish – som är det nya alternativet. Med hjälp av appen ”Min Pant” så kan du få pengarna som bankutbetalning eller Swish. Värdekupong kan du få utan att ha appen-

- Värdekuponger är fortfarande den mest populära utbetalningsmetoden, men vi ser att i de automater som har haft Swish som alternativ från start, så används det också mer. I takt med att fler upptäcker att detta faktiskt finns på alla våra Pantamera Express-automater räknar vi med att se en ökande användning, säger Carita Classon, produktchef vid Pantamera/Returpack.

Pantmaskinen i Odenskog går bra

I Odenskog pantas det över 100 000 burkar och flaskor varje månad. De flesta väljer idag att få sina pengar till bankkontot men sedan alternativet Swish kommit så börjar fler och fler välja det.

- Vi har många besökare till pantmaskinen, bara i år har det pantats över 1 miljon burkar och flaskor här. Det är väldigt smidigt för de som har mycket pant, då kan man hälla hela säcken i tråget istället för att behöva stoppa i burkarna en och en, förklarar Robin Pettersson, arbetsledare på återvinningscentralerna.

Ibland händer det att maskinen är ur funktion

Bredvid pantmaskinen finns en glasmonter full med saker som personalen plockat ur maskineriet.

- Alla har inte full koll på vad de har i sina säckar. Det följer med dricksglas, marschaller, glödlampor och annat skräp. Det gör att maskinen stannar, förklarar Robin. När maskinen stannar eller behöver service så lägger vi ut ett meddelande på vår Facebook, Avfall VA Östersund. Där kan man kika innan man åker hit.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-09-29