Publicerad 2022-10-21

Östersund på andra plats bland mellanstora kommuner i cyklistvelometern

Cyklistvelometern är en återkommande undersökning som jämför landets kommuner utifrån vad cyklisterna själva tycker. Östersund kommer i år på andra plats bland mellanstora kommuner:
- Det är jättekul arbetet vi gör för att utveckla cykeltrafiken ger resultat, säger Maria Olsson, strategisk planerare Plan och Bygg.

Cyklist i vinterlandskap

Undersökningen baseras på en enkät från Cykelfrämjandet där alla som cyklar i Sverige får svara på frågor om hur det är att cykla i sin kommun.
- Att fler väljer cykeln över andra transportmedel vinner både kommunerna och deras invånare på, säger Per Hasselberg, ordförande för Cykelfrämjandet i ett pressmeddelande.

"Förhoppningsvis första plats nästa gång"

Östersunds kommun är enligt cyklisterna själva i år näst bäst i mellanstora kommuner, efter Karlstad som kommer på första plats i år.

Andraplatsen glädjer Maria Olsson, strategisk planerare Plan och Bygg.vid Östersunds kommun:
- Det visar att medborgarna både uppmärksammar och uppskattar insatserna. Det är extra värdefullt för oss att veta vad cyklisterna i Östersunds kommun tycker. Då kan vi fortsätta att skapa bättre cykelförutsättningar och förhoppningsvis knipa en förstaplacering nästa gång, avslutar Maria Olsson.

För resultaten i cyklistvelometern, se här:

Cyklistvelometern 2022 | Cykelfrämjandet (cykelframjandet.se)

ostersunds-kommun-kommunrapport-cyklistvelometern-2022.pdf (cykelframjandet.se)

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-10-21