Publicerad 2022-10-25

Dags för vintertid på återvinningscentralen i Odenskog

Från och med 1:a november håller återvinningscentralen i Odenskog stängt på måndagar och tisdagar. Vintertiderna gäller ända fram till sista april 2023.

Foto: Göran Strand

I maj fick alla Östersunds kommuns återvinningscentraler nya öppettider. På ÅVC Odenskog har man länge upplevt att det är som högst tryck under våren och sommaren och att antalet besökare minskar under vintern. Därför beslutades det att ha olika öppettider under sommar- och vintersäsong.

– Under sen höst och vinter händer det att vi inte har en besökare på flera timmar. Då känns det inte riktigt ok att ha öppet sju dagar i veckan, förklarar Matz Andersson, arbetsledare på återvinningscentralen. Genom att istället ha öppet fem dagar i veckan hoppas vi att besöksflödet ska bli lite jämnare och mer koncentrerat.

Aktivitet bakom stängda grindar

Trots att återvinningscentralen är stängd för besökare som vill slänga avfall så kommer det att hända grejer ändå.

– Vi kommer att passa på att göra sådant som är svårt eller riskfyllt när det är fullt med folk på området. Flytta runt containrar till exempel. Men vi undersöker också möjligheten att hålla studiebesök för till exempel skolklasser. Utan trafiken så blir det en mycket säkrare miljö att visa runt elever i, säger Matz.

Från och med 1:a november 2022 till sista april 2023 har återvinningscentralen stängt måndagar och tisdagar. Övriga dagar är det öppet som vanligt.

Håll koll på de aktuella öppettiderna på www.ostersund.se/atervinningscentraler

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-10-25