Publicerad 2022-11-25

Östbergsskolan stängd 30/11

Östbergsskolan hålls stängd en dag. Detta för att samla personalen till krafttag mot den senaste tidens skadegörelse.

Under höstterminen har Östbergsskolans lokaler blivit utsatt för skadegörelse, klotter och nedskräpning. Detta har medfört att det varit oroligt under hösten vilket innebär att det skapats störningar för elever och personal. Det är inte acceptabelt att elever blir störda på lektioner så att de tappar fokus på undervisningen. Elever och personal har rätt till en god arbetsmiljö och skolan ska vara en trygg plats för alla

Aktivt arbete under hösten

Läget har blivit så allvarligt att vi nu behöver samla all personal för att lägga upp en plan så att terminen kan avslutas på ett bra sätt för alla inblandade. Därför kommer skolan hållas stängd onsdag den 30 november.

Under hösten har skolans ledning arbetat aktivt med att öka trygghet och trivsel genom att till exempel ha fiket öppet längre, erbjuda olika aktiviteter under rasterna, vara många vuxna ute på skolgården och i korridorer.

Fritids öppet som vanligt

- Vi har även informerat på föräldramöten, samtalat med elever och vårdnadshavare, och infört skärpta konsekvenser vid skadegörelse etc. Stängningen krävs nu för att vi ska kunna ta ett krafttag, eftersom andra åtgärder mot skadegörelsen inte haft önskad effekt, säger Thomas Hallberg, verksamhetschef grundskolan på Östersunds kommun.

Fritidshemmet har öppet som vanligt och tar emot elever som är i behov av omsorg och inte annars har fritidsplats.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-11-25