Publicerad 2022-11-25

Östersund placerar sig högt i Hemtjänsteindex 2022

När SPF Seniorernas Hemtjänsteindex för första gången presenteras placerar sig Östersunds kommun på en hedrande 30-plats bland landets 290 kommuner.

Kvinna i vårdkläder och visir överräcker en matkasse till äldre kvinna med rollator.

– Vi har haft ett mångårigt fokus på att förbättra kvaliteten inom en rad olika områden i vår förvaltning så jag är inte förvånad över placeringen. Tack vare fantastiska medarbetare med stort hjärta och gott bemötande, en nyfiken och utvecklingsbenägen verksamhet så undersöker vi ständigt hur vi kan bredda vårt utbud för att bättre kunna möta morgondagens behov. Jag tror att detta är några anledningar till att just Östersund placerar sig så pass högt, säger Vård- och omsorgsförvaltningens chef, Robert Brandt.

Om Hemtjänstindex

SPF Seniorernas Hemtjänstindex jämför Sveriges kommuners hemtjänstkvalitet. Det bygger på medborgarnas egna önskemål om hemtjänsten, som samlats in i workshops runt om i landet, intervjuer och en enkät med över 1 000 svar.

Kommunernas indexvärden är därefter baserade på ett flertal olika undersökningar, bland annat från Socialstyrelsen, och indexvärdena är beräknade av det statliga forskningsinstitutet RISE.

Länk till sidan "hemtjanstindex.se"

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-11-25