Publicerad 2022-12-01

Nu flyttar studenter in i de nyrenoverade studentlägenheterna

Under torsdagen flyttar de första studenterna in i de nyrenoverade studentlägenheterna i Kvarteret Monopolet 1.

- Att vi kan leverera ett bra och attraktivt boende är viktigt och visar på att studenter är prioriterade i Östersund. säger Jessica Stenbäck, universitetssamordnare på Östersunds kommun.

Östersund blev 2018/2019 utsedd till Årets Studentstad - och vi fortsätter att jobba i samma anda för att utveckla studentstaden ytterligare. Bra och tillgängliga studentbostäder är en av de viktigaste delarna i det arbetet, och under oktober 2021 inleddes projekteringen av Kvarteret Monopolet 1.

Nu - 13 månader senare - är renoveringen av studentbostäderna i det närmaste i mål. Vi är många som jobbar för studentstaden där Östersundshem, Studentkåren, Mittuniversitetet, näringslivet och såväl Östersunds kommuns tjänstemän som förtroendevalda är involverade och engagerade.

Tvättstuga

Flera studentlägenheter renoveras

- Vi jobbar tillsammans för att Östersund ska vara en attraktiv studentstad. Och där är studentbostadsgarantin som vi erbjuder nyantagna studenter mycket värdefull, säger Jessica Stenbäck, universitetssamordnare på Östersunds kommun och fortsätter:

- Det är fantastiskt bra och roligt med en uppgradering av studentlägenheterna som nu sker genom de renoveringar som genomförs. Och det är också glädjande att flera studentlägenheter även kommer att renoveras framåt.

Prioriterar studenter

Emanuel Magnusson, ordförande för studentkåren i Östersund är mycket positiv - och säger att Östersund nu är väl rustat för framtiden.

- Studentkåren i Östersund tycker att det är väldigt roligt att ett av stans fräschaste lägenhetshus kommer bestå av studentlägenheter. Det ser vi som ett stort bevis på att Östersunds Kommun och Östersundshem prioriterar studenter och deras bostadssituation. Förhoppningsvis får detta ännu fler att söka sig till Mittuniversitetet i Östersund, säger han.

Öka attraktiviteten

Jessica Lundqvist, kundservicechef på Östersundshem, instämmer:

- Studenterna är viktiga för både oss och Östersund så vi hoppas att detta kan medföra att vi ökar attraktiviteten att studera här, avslutar hon.

Köksmiljö
entre

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-12-01