Publicerad 2022-12-01

Vi efterlyser mätutrustning i Locknesjön

Har du sett vår mätutrustning? Någon gång mellan islossningen och juli i år så har 2 stycken mätare försvunnit. Det skulle betyda mycket för oss att få tillbaka dem.

Bilden visar hur mätaren ser ut och hur det såg ut när den fanns ute

Längst upp till vänster ser du hur själva mätaren ser ut. Längst ner till vänster ser du hur det har sett ut på vattenytan sommartid och till höger hur utrustningen såg ut vintertid.

Mätarna är till för att vi ska kunna få in information om tryck och temperatur i Locknesjön. Informationen de samlat in ligger lagrade i själva mätarna. De ser ut som två runda metallstavar och är fästa i varsin plastdunk och ett ankare i botten. De har suttit på specifika platser i närheten av Musviken och gick inte att nå från land. De har alltså inte flutit omkring fritt.

- Den ena försvann någon gång under islossningen i år och maj och den andra någon gång mellan maj och juli i somras, säger Johanna Ragvald, utredningsingenjör på Avfall VA. Kanske har någon trott att de är skräp och plockat upp dem ur sjön? Och det är ju bra att man jobbar för en ren och fin sjö men i det här fallet så är det mätutrustning som innehåller en hel del data som vi vill ha.

Kontakta kommunen

Om du har sett mätarna eller vet var de finns får du gärna höra av dig till kommunens kundcenter på 063 14 30 00 eller kundcenter@ostersund.se. Det går också bra att lämna dem vid informationstavlan vid Musviken, men kom då ihåg att kontakta kommunen så att vi kan komma och hämta utrustningen.

- Är det nu så att man plockat upp mätarna i tron att det var skräp och har dem kvar hemma så blir vi absolut inte arga om man hör av sig. Det viktiga är att vi får tillbaka mätarna, försäkrar Johanna.

Bilden visar en tom plastdunk, en boj, en vajer med en mätare fäst i slutet

Såhär ser hela utrustningen ut.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-12-01