Publicerad 2022-12-21

Grattis Indalens kort­tids­boende och mål­tids­om­buden vid Tallbacka – Vinnare av Vård- och omsorgs­­nämndens kvalitets­­pris 2022

Det blev måltidsombuden vid Tallbacka särskilda boende och Indalens korttidsboende vid Häradsgården som vann 2022 års kvalitetspris, som utdelas av Östersunds kommuns Vård- och omsorgsnämnd.

Ett brinnande tomtebloss.

Vård- och omsorgsnämnden delar varje år ut ett kvalitetspris till en verksamhet, arbetsplats eller person inom vård och omsorg. Du som medborgare kan nominera till priset. Tanken med kvalitetspriset är att synliggöra goda exempel och att uppmuntra verksamheter som gjort något utöver det vanliga.

Prissumman för 2022 års kvalitetspris är 35 000 kronor, som delas jämnt mellan pristagarna.

Två personer håller upp diplom, blommor och en stor check.

Måltidsombuden Elisa Ringnér, Aga Mohammad Rasouli och Margareta Lundkvist vid Tallbacka särskilda boende

Margareta, Aga och Elisa har i sin funktion som måltidsombud skapat samlad information och kunskap kring mat och måltider som finns tillgängligt i varje kök vid enheten.

Vård- och omsorgspersonal kan lätt ta del av information om regler kring mathållning, medborgarnas individuella behov vid måltiderna, regler kring måltidsmiljön, recept på mat och näringsberikningar med mera. Det leder till en god måltidsmiljö och bättre mat till medborgarna!

Tre personer håller upp diplom, blommor och en stor check.

Indalens korttidsboende vid Häradsgården

Indalens korttidsboende har infört ett arbetssätt med en utsedd koordinator som lotsar medborgaren under vistelsen vid enheten. Koordinatorn ser till att rehabiliteringen går framåt för medborgaren och tar de kontakter som behövs för att medborgaren så snart som
möjligt kan återvända hem.

För medborgaren är varje dag hemma i sin hemmiljö värdefull då det egna hemmet ger bästa förutsättningar för en god rehabilitering.

Läs mer om kvalitetspriset

Länk till sidan "Vård- och omsorgsnämndens kvalitetspris" på ostersund.se

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2022-12-21