Publicerad 2023-01-05

Nu startar hockey-VM i Östersund

På söndag inleds det första ishockey-VM som spelats i Östersund. Turneringen för damjuniorer U18 pågår till 15 januari, och Tre Kronor är ett av åtta lag som gör upp om VM-medaljerna.

Arkivbild från en tidigare turnering där Tre Kronors damjuniorlag står uppställt på isen med ryggarna mot kameran.

Foto: Svenska Ishockeyförbundet

Tre Kronor inleder med match mot USA på söndag. Förbundskaptenen Andreas Karlsson är förhoppningsfull inför turneringen:

– Sedan första träffen i augusti har vi jobbat med gruppen och spelet för att komma så väl förberedda som möjligt inför hemma-VM. Så det känns riktigt inspirerande att få spela hemma. Detta är en grupp som har alla pusselbitar för ett lyckat mästerskap, säger han.

Vid senaste U18-VM slutade Sverige fyra efter förlust i bronsmatchen mot Finland med 0–3. Kanada vann guldet efter finalseger med 3–2 mot USA.

– Självklart satsar vi på att vara med och tävla om medaljerna. Någon annan målsättning finns inte, säger Andreas Karlsson.

Under turneringen i Östersund står jämställdhetsfrågor i fokus. Samtliga deltagande lag kommer att engagera sig i Legacy jämställdhetsprojekt.
Projektet är öppet för alla och är kostnadsfritt. Här kommer man till mer information och anmälan.

SVT är på plats och sänder Sveriges samtliga matcher samt finalmatcherna.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-01-09