Publicerad 2023-01-30

Till­gänglighets­priset 2022 till Happy Hoops

2022 års till­gänglighets­pris tillägnas Östersund Baskets lag Happy Hoops, som gör basketen tillgänglig för spelare med intellektuell funktions­ned­sättning på ett sätt som låter alla spelare komma till sin rätt.

Två personer med ett diplom i en gymnastiksal.

Pehr Hedman, ledare för Happy Hoops, och Effie Kourlos, ledamot i Tillgänglighetsrådet.

– Ett stort tack till Östersunds kommun för det fina priset! När jag tittar på vilka som fått priset tidigare så är vi in ett väldigt fint sällskap. Tack också för det stöd som vi får från olika verksamheter i kommunen, LSS boenden och medföljande som gör det möjligt för våra spelare att åka på våra cuper. Det är resorna som är säsongens vekliga höjdpunkt, vi umgås med spelare från andra lag runt om i Sverige, de flesta känner varandra väl vid det här laget, vi är som enda stor familj, säger Pehr Hedman, som är en av ledarna för Happy Hoops.

Lagbild på basketlag i gympasal med överdimensionerad check på 25000 kronor.

Happy Hoops.

Som vinnare får föreningen 25 000 kronor, blommor och diplom. Det är Tillgänglighetsrådet som utser vinnaren. De motiverar valet så här:

"Östersund Baskets lag Happy Hoops gör basketen tillgänglig för spelare med en intellektuell funktionsnedsättning. De gör det på ett mycket bra sätt, och låter alla spelare komma till sin rätt oavsett vilket funktionshinder man har. Med mycket tålamod och aldrig sviktande tilltro till spelarna har ledarna utvecklat laget, både i vardagens träningar och i turneringar runt Sverige".

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-09-07