Publicerad 2023-02-16

Snart ett helt år med nya öppettider på återvinningscentralerna

Jämnare flöde, mindre köer och gladare besökare är resultatet av de nya öppettiderna på återvinningscentralerna.

Det är snart ett år sedan kommunens alla återvinningscentraler fick nya öppettider. 1:a maj 2022 infördes sommar- och vintertider på ÅVC Odenskog och i Lit och Brunflo fick båda återvinningscentralerna utökade öppettider.

Den stora skillnaden blev att ÅVC Odenskog håller stängt måndagar och tisdagar från första november till sista april.

- Att vi har stängt måndagar och tisdagar har skapat en del förvirring. Det dyker fortfarande upp kunder som fått vända vid grinden, vilket såklart är tråkigt. Men vintertid är det normalt mycket färre besökare än under vår och sommar. Personalen kunde sitta i timmar utan att en enda besökare tittade in, berättar Matz, arbetsledare på återvinningscentralerna.

De nya tiderna har koncentrerat antalet besökare till onsdag-söndag. Det har gjort att flödet är jämnare och köerna in på återvinningscentralen har blivit kortare.

- Det flyter på mycket bättre på alla återvinningscentraler efter de nya öppettiderna. Besökarna verkar mindre stressade och mer glada, säger Matz.

Besöksradar har installerats

På Odenskogs återvinningscentral har också en besöksradar installerats. Den räknar bland annat antalet fordon som åker in på anläggningen.

- Vi ska använda den ett tag och se hur det går. I framtiden kanske vi kan använda radarn till att ge en direkt bild om hur besökstrycket på ÅVC ser ut. Så att man som besökare kan gå in och kika hur läget är innan man åker hit. Men det ligger en bit in i framtiden än så länge, säger Matz.

Aktuella öppettider för återvinningscentralerna hittar du alltid på www.ostersund.se/atervinningscentraler

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-02-16