Publicerad 2023-03-03

Bli med praktikant!

Nu lanserar vi kampanjen ”bli med praktikant” och uppmanar arbetsgivare att öppna upp för att ta emot praktikanter. Bli med praktikant du också och ha guldläge inför kommande rekryteringar!

Svart liten hund med guldig manter och solglasögon.

Anledningen till initiativet och kampanjen ”Bli med praktikant” är att kommunen med jämna mellanrum får signaler om att det är svårt för skolelever att hitta praktikplats. Samtidigt har både näringslivet, kommunal verksamhet och andra arbetsgivare svårt att hitta personal med rätt utbildning för att klara kompetensförsörjningen.

I samarbete med Jämtlands Gymnasium, Destination Östersund, Företagarna och Handelskammaren genomför vi nu en kampanj för att få fler företag och organisationer i kommunen att ta emot praktikanter. Kampanjen syftar till att uppmärksamma, stötta och få arbetsgivare att ta steget till att bli med praktikant och visa på hur vinsten med att erbjuda en praktikplats väger betydligt tyngre än tiden arbetsgivare behöver lägga ner.

På kampanjsidan, hittar du en mängd material och information som kan vara till hjälp! Ostersund.se/blimedpraktikant

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-03-03