Publicerad 2023-03-07

Dags för världscuptävlingar i skidskytte

Från torsdag 9 mars till söndag 12 mars är det återigen dags för världscuptävlingar i skidskytte på Östersunds skidstadion.

Skidstadion uppifrån

Det byggs och det fejas på läktarområdet vid Östersunds skidstadion

Svenska rekordlandslaget

Det svenska landslaget är på plats och de har med sig inte mindre än 11 VM-medaljer varav tre i guld från VM i Oberhof. Vi hoppas att formen från VM ska komma tillbaka efter en liten dipp vid senaste världscupen i Nove Mesto. Och så klart hoppas vi att du vill komma och uppleva tävlingarna på plats på Skidstadion och skapa stämning i Östersund.

Världscupen i skidskytte Östersund

Skidstadion blir världscuparena

Just nu förbereds det för fullt för publikfesten på Skidstadion och det innebär bland annat att den stora parkeringen vid sekretariatet är stängd. Det innebär också att en del andra spår är stängda men motionsspåren ovanför Skidstadion kommer att vara öppna. På Skidstadions hemsida finns uppdaterad information.

Östersunds skidstadion och skidspår

Marknad och Vinterpark

Nu är det inte bara på Skidstadion det händer saker under helgen. I Badhusparken arrangeras Gregorie Marknad 9-11 mars och i direkt anslutning har underbara Vinterparken öppet klockan 11.00–16.00. Dessutom pågår mängder av andra aktiviteter som du kan läsa mer om i Visit Östersunds evenemangskalender.

Vinterparken

Evenemangskalender Östersund

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-03-07