Publicerad 2023-03-15

Earth Hour och Earth Week

Nästa vecka är det Earth Week, en vecka då vi kan mötas kring en hållbar framtid. Veckan avslutas med Earth hour som är en symbolisk nedsläckning för klimatets skull.

Under veckan kan du vara med på aktiviteter som ska inspirera till att göra en hållbarare värld tillsammans. Du kan gå på frukostföreläsningar om att göra klimatsmarta val, energispartips, elmarknaden och elbilar. Det finns flera tillfällen för energirådgivning, en lagningsworkshop och en kvällsföreläsning om hållbart mode.

Klimatsmart skolmat

Under Earth Week kommer skolmaten vara klimatsmart. Det kommer vara en extra vegetarisk dag och istället för ris och nötkött kommer det att serveras närodlad potatis och viltkött.

Konsert i Gamla kyrkan med Andréa Lundquist

Under Earth hour uppträder den lokala artisten Andréa Lundquist i Gamla kyrkan. Samlas med oss då vi släcker lamporna och lyssnar på en akustisk konsert.

Tid: Lördagen den 25 mars klockan 20.30 - 21.30
Plats: Gamla kyrkan, Östersund
Biljetter: fri entré
Antalet platser är begränsat så kom i god tid för att säkra din plats.
Medarrangör: Svenska kyrkan.

Fackeltåg till Stortorget

Direkt efter konserten går vi i gemensamt fackeltåg från Gamla kyrkan till Stortorget som en manifestation för klimatet.

Mer om Earth Hour och klimatveckan

Brödtext

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-03-15