Publicerad 2023-03-23

Därför släcker vi gatubelysning kl 20.30 på lördag

Kommunens gatubelysning, förutom den i Badhusparken och den på Busstorget, kommer att släckas lördagen den 25 mars mellan 20.30-21.30. Det gör vi för att manifestera för klimatet.

Earth Hour är världens största klimatmanifestation och i år arrangeras den för 17 gången.

Syftet med Earth Hour är att skicka signal till alla världens beslutsfattare att agera och ta klimathotet och hotet mot den biologiska mångfalden på allvar. Det är även ett tillfälle att öka medvetenheten om klimatförändringarna och att göra förändringar på lång sikt för att anamma en mer hållbar livsstil.

Syftet med att släcka lamporna är inte att spara energi under den timma som lamporna är släcka utan det är en symbolisk handling för att visa att vi bryr oss om vår planet.

Earth Week

Veckan innan Earth Hour kallas för Earth Week och då arrangerar vi en massa aktiviteter som ska inspirera till att leva hållbarare. Här hittar du programmet för Earth Week.

Konsert i Gamla kyrkan med Andréa Lundquist

Under Earth hour uppträder den lokala artisten Andréa Lundquist i Gamla kyrkan. Samlas med oss då vi släcker lamporna och lyssnar på en akustisk konsert.

  • Tid: Lördagen den 25 mars klockan 20.30 - 21.30
  • Plats: Gamla kyrkan, Östersund
  • Biljetter: fri entré
  • Antalet platser är begränsat så kom i god tid för att säkra din plats.

Medarrangör: Svenska kyrkan.

Fackeltåg till Stortorget

Direkt efter konserten går vi i gemensamt fackeltåg från Gamla kyrkan till Stortorget som en manifestation för klimatet.

Mer om Earth Hour och klimatveckan

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-03-23