Publicerad 2023-03-28

Skolelever bjuds på lunch även under påsklovet!

Under sportlovet erbjöds eleverna i Östersunds kommun gratis lunch. Initiativet blev uppskattat och nu erbjuder kommunen gratis elevluncher även under påsklovet!

Skolmat

Östersunds kommun kommer att servera gratis luncher för grundskoleelever under lovdagarna på påsklovet. Denna gång sker serveringarna på ett utökat antal skolor:

  • Skolrestaurangen i Östersunds sporthall
  • Matsalarna på Treälvsskolan i Lit
  • Ängsmogårdens skola i Torvalla
  • Sörgårdsskolan i Brunflo

Luncherna serveras tisdag till och med fredag under vecka 15 mellan klockan 11.30 och 13.00.

Anmälan sker i förväg

För att bättre kunna planera för antalet portioner kommer anmälan till luncherna denna gång att ske via en e-tjänst. Det är enkelt att fylla i namn på dig som skickar in, vilken skola du vill äta på, vilken dag/vilka dagar, samt eventuella allergier eller specialkost. Du som är målsman kan här också kryssa i om du kommer att följa ditt barn till lunchen/luncherna.

- Att vi kunde servera gratis lovluncher på sportlovet var bra och viktigt. Tack vare engagerade medarbetare fick vi till det på väldigt kort tid, säger Anders Wennerberg, kommundirektör och fortsätter:

- Nu har vi haft lite mer tid på oss och kan göra det ännu bättre och på fler platser. Jag hoppas att det blir lika uppskattat under påsklovet,

Här anmäler du behov av lunch under påsklovet.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-09-07