Publicerad 2023-03-31

Ny förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen

I september kliver Karin Flodin av sitt uppdrag som förvaltningschef. Hennes efterträdare blir Lars Torin, som redan idag arbetar inom Östersunds kommun som biträdande förvaltningschef.

– Vi har startat en väldigt spännande resa i Östersunds kommun som ska bli häftig att få leda framöver, säger Lars Torin.

Lars Torin har lång erfarenhet av det kommunala skolväsendet, förutom att han är biträdande förvaltningschef har han även haft rollen som skolchef i Strömsunds kommun.

– Karin kommer att vara saknad men jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Lars som ny förvaltningschef. Lars har erfarenhet från flera kommuner och erkänt duktig i bland annat skolans kvalitetsarbete, säger Anders Wennerberg, kommundirektör, Lars kommer bli också ett bra tillskott i kommunens ledningsgrupp.

Direkt efter sommarlovet, i september kliver han på sin nya tjänst.

– Jag känner mig inte nervös – men är ödmjuk inför uppgiften, säger Lars.

Eftersom Lars lämnar uppdraget som biträdande förvaltningschef kommer förvaltningen inom kort sätta igång rekryteringen av en ersättare i den rollen.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-03-31