Publicerad 2023-04-05

Stort intresse för invigningen av Varvet

Det blev stor uppslutning när Östersunds kommun klippte bandet vid invigningen av mellanlagret Varvet den 29 mars. Förutom firandet bjöds deltagarna på den spännande föreläsningen Riv cirkulärt med den kända hållbarhetsprofilen Amanda Borneke.

Människor tittar på föreläsning

Totalt närvarade runt 85 deltagare från privata företag, offentliga organisationer och politiska nämnder. Kommundirektör Anders Wennerberg och Tekniska nämndens ordförande Magnus Rönnerfjäll höll i ceremonin och lämnade sedan över till projektledaren Anna Gutke Bergqvist som berättade kort om projektet med målet att uppnå ett cirkulärt byggande.

– Vi siktade på en bred uppslutning, men det här blev bättre än vad vi hade vågat hoppas på! Det är roligt att kunna visa upp vår fina lokal för nuvarande och potentiella partners. Att dessutom få bjuda på en kunskapshöjande föreläsning av Amanda kändes extra bra, berättar Anna.

Logotyp varvet och pallställ

Totalt finns 700 pallplatser att fördela mellan kommunen och de parter i projektet som vill hyra plats

– Vi har nått en viktig milstolpe som hela projektteamet jobbat hårt för under en längre tid. Nu kan vi gå från ord till handling för att erbjuda plats för mellanlagring, konstaterar Anna Gutke Bergqvist.

Är du intresserad av att höra mer om vår verksamhet?
Kontakta oss på varvet@ostersund.se

Mer information om Varvet

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-04-05