Publicerad 2023-04-20

Delta i cykelutmaningen med kollegorna

Oavsett om du vill börja cykla, cykla mer eller motivera andra med ditt cyklande så kan cykelutmaningen vara grejen för dig. I Cykelutmaningen 2023 går du ihop med kollegorna och tävlar mot andra om vem som kan cykla mest under fyra veckors tid.

Cykelutmaningen 2023

Delta i Cykelutmaningen 2023 och tävla mot andra i vem som kan cykla mest under fyra veckors tid!

Anmälan är öppen till och med 30 april och utmaningen pågår mellan 1 - 26 maj.

Att cykla till jobbet är billigt, smidigt och bra för både hälsan och miljön. Inte minst är det kul att få lära känna sin omgivning bättre och få en uppiggande start på dagen.

Vad är Cykelutmaningen?

Cykelutmaningen är Cykelvänligasts lagtävling som går ut på att medarbetare tävlar mot varandra i att cykla till och från jobbet så mycket som det går mellan 1-26 maj. Vinnaren belönas med ett fint diplom och cykelvänliga priser. Ett perfekt sätt att utmana sig själv att komma igång med cykelpendlingen – och så klart att utmana kollegorna!

Vilka kan vara med?

Cykelutmaningen är öppen för alla – men det är bara lag från arbetsplatser som deltar i Cykelvänligast som har möjlighet att vinna priser.

Det här behöver du göra:

  • Prata ihop dig med kollegorna och bilda ett lag, 3-5 medarbetare per lag. Om ni är fler i arbetsgruppen kan ni skapa fler lag, det finns ingen gräns för hur många lag som kan anmäla sig från samma arbetsplats.
  • Utse en lagledare som registrerar laget.
  • Anmäl ert lag på Cykelvänligast.se senast den 30 april.
  • Den 1 maj börjar cykelutmaningen och då är det dags att cykla så mycket som ni orkar och vill till, från och i jobbet. Ju mer man cyklar – desto större chans att knäcka det där andra laget på jobbet!
  • Utmaningen pågår mellan 1-26 maj. Veckan efter utmaningens slut annonseras vinnarna av Cykelutmaningen.
  • Lycka till!

Varför ska man delta i utmaningen?

Det är ett sätt att motivera sig själv och sina kollegor till att cykla mer till, från och i jobbet. Detta är inte bara en rolig aktivitet att ta del av med sina kollegor, utan leder förhoppningsvis också till en hållbar vana som bidrar till både en god arbetskultur och ett bättre samhälle!

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-04-20