Publicerad 2023-04-21

Open call: Konstverk till nya kommunhuset och nybyggt särskilt boende

Östersunds kommun söker konstverk till det nyrenoverade kommunhuset och ett nybyggt särskilt boende. Konstnärer bjuds in att skicka portfolio med ett urval av befintliga verk de har till salu för eventuella inköp till dessa två platser.

Konstverk på kvinna dekorerad med  gröna löv

Konstnärens Katinka Anderssons konstverk som pryder lekhallen på Campus förskola.

Nu söker vi både fristående, vägg- eller takmonterade skulpturala verk och vägghängda verk till det nyrenoverade kommunhuset och ett nybyggt särskilt boende. För att värna om bredden i konstsamlingen genomförs dessa inköp på olika sätt, däribland genom detta Open Call.

Budget

En totalbudget om 300 000 sek exkl. moms har avsatts för inköpen. 100 000 sek är reserverade för kommunhuset och 200 000 sek för Bangårdsgatan. Vid behov justeras dessa summor.

Budget avser inköp av flera verk: Inomhusverk till ett maxpris av 20 000 sek exkl. moms styck. Skulpturala verk för utomhusmiljö (endast till Bangårdsgatan) till ett maxpris om 50 000 sek exkl. moms styck. Verk som överstiger dessa summor kommer ej beaktas.

Så här ansöker du:

1. Sammanställ portfolio i en samlad pdf som innehåller:
  • CV
  • 1–10 verk (eller serie-verk). Verken representeras med: titel, årtal, 1–3 bilder, mått, pris och kort beskrivning. Övrig information som konstnären anser viktig kan inkluderas, men hålls kortfattad. Döp pdf:en till ditt namn.
2. Bifoga portfolio i ett mail till konst@ostersund.se senast den 14 maj 2023.

Detaljerad information om hur du ansöker hittar du i det här dokumentet. Pdf, 557.5 kB.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-04-21