Publicerad 2023-05-30

Ledningsarbete 1 juni påverkar både Frösön och Annersia

Torsdag 1 juni behöver Avfall VA göra ett arbete på en vattenledning på Frösön. Det innebär att vi behöver stänga av vattnet för några av våra abonnenter Frösön och att flera boende på Annersia kommer behöva koka sitt vatten.

Samtliga boende på Frösön inom markeringen på karta 1 kommer att bli utan vatten i sina kranar klockan 8.30-16.00 på torsdag på grund av ett arbete med en vattenledning. Arbetet kommer att ske vid korsningen Pettersson Bergers väg och Vallsundsvägen. När arbetet är klart kommer boende i området behöva koka sitt dricksvatten.

Förstora bilden

Karta 1, Frösön

Från klockan 16.00 samma dag råder vi också alla med kommunalt vatten (karta 2) och samfällighetsföreningar (se karta 3) på Annersia att koka sitt dricksvatten. Boende i dessa områden kommer inte att bli utan vatten men kokningen är en säkerhetsåtgärd. Eftersom en del av ledningen blir trycklös när vi genomför arbetet finns det en risk för att bakterier tar sig in i ledningssystemet.

Karta 2, Annersia

Samfällighetsföreningar i området kan dessutom uppleva ett lägre tryck.

Förstora bilden

Karta 3, samfällighetsföreningar på Annersia

Vi kommer att skicka ut sms med information till alla som blir berörda av arbetet.

Kokråd från klockan 16.00

När arbetet är klart kommer alla berörda (både på Frösön och på Annersia) att behöva koka sitt vatten. Vi tar prover på vattnet och när de är godkända så kommer vi att höra av oss via sms igen och häva kokningsrådet. Räkna med att kokningen behöver pågå över helgen.

Det här gäller för boende på Frösön som blir utan vatten

Inget vatten i kranen klockan 8.30-16.00 torsdag 1 juni. Tappa gärna upp dricksvatten i flaskor och tillbringare och ha redo i kylen för dryck kvällen innan avstängningen. Det kan också vara bra att ha en hink med vatten för att tvätta händer eller spola i toaletten.

När vattnet kommer tillbaka så råder vi dig att koka allt dricksvatten tills vi meddelar om godkända prover.

Det här gäller för boende på Annersia (Målsta, Fannbyn, Orrviken med mera samt samfällighetsföreningar)

Koka allt vatten som ska användas som dricksvatten från och med torsdag 1 juni klockan 16:00. Invänta information om godkända prover och hävning av kokråd.

Samfällighetsföreningar kan uppleva sämre vattentryck under arbetet.

Har vi rätt nummer till dig?

När vi skickar ut sms använder vi oss av en tjänst som hämtar telefonnummer som är kopplade till adresser. Om dina grannar får sms av oss och inte du så kan det bero på att ditt abonnemang inte är registrerat på din adress. Här kan du läsa mer om hur det funkar.

Här kan du fylla i ditt telefonnummer och vara säker på att du får den information du behöver från oss.

Ditt telefonnummer kommer inte att användas i något annat syfte än att lämna relevant information från kommunen. Och vi lämnar inte ut uppgifterna till någon annan.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-05-30