Publicerad 2023-09-04

Nyhetsbrev landsbygdsutveckling Östersund augusti

Syftet med nyhetsbrevet är att stärka civilsamhället och vi som skickar ut är landsbygdsutvecklare och föreningsutvecklare. Kom gärna med input till oss om nyheter som kan vara relevanta för fler. Prenumerera på nyhetsbrevet om du vill vara säker på att få kommande utskick.

Entré hembygdsgård

En av kommunens alla vackra samlingslokaler skickar en hälsning!

Hej alla engagerade på landsbygden!

Hoppas ni har en fantastisk sommar och är peppade inför hösten.

Vi själva peppar inför "Slakta en hembygdsgård", en träff för alla er engagerade den 11:e september. Ni kommer då dels att få möjlighet att träffa varandra och surra om hur man jobbar i de olika byarna och dels att få ta del av korta informationspass. Fokus är på utmaningar som ofta uppkommer: pengar, kommunikation, organisering. Vi ser fram emot träffen och att få träffa er!

Ha en fortsatt fin sommar och höst!

Karin Ernehed, Jon Söder och Lena Byström

Vad är nytt?

Tips om projektbidrag - Grannskapsinitiativet

Postkodstiftelsen har nyligen lanserat ett nytt projektbidrag med syfte att bidra till levande, öppna och tillgängliga grannskap runtom i Sverige. Man kan söka 20 000–50 000 kronor

Läs mer och ansök här - Postkodsstiftelsen.se

Post- och telestyrelsen säkrar postservicen för de som har störst behov

Post- och telestyrelsen (PTS) vill säkra postservicen så att de som har störst behov av närhet till posttjänsten ska få det. Få känner till att PTS erbjuder den här tjänsten men de som använder den är mycket nöjda.

Läs mer - PTS.se

Observera! Nya krav på laddplatser

Innan 1 januari 2025 ska fastighetsägare till uppvärmda byggnader med fler än 20 parkeringsplatser ha minst en laddningspunkt. Från 2025 blir det lag och därmed ej längre möjligt att söka någon form av stöd för byggandet. Missa därför inte möjligheten att innan dess söka stöd, där Klimatklivet och Bygdemedel kan vara två möjligheter.

Har ni frågor så kontakta Energikontoret på Region Jämtland Härjedalen.

Nominera årets by 2023

Bor du i Årets by? Eller vet du om någon by som förtjänar att bli utnämnd till Årets by i Östersunds kommun? Då ska du passa på att nominera din favorit innan 25 oktober. Vinnaren av utmärkelsen får förutom äran, ta emot kommunledning samt 40 000 kronor att använda till byns utveckling!

Nominera till årets by

Vad är på gång?

Kalender

SEPTEMBER

OKTOBER

Alla arrangörer: glöm inte att lägga in era arrangemang på Visit Östersund för spridning!

Kommande händelser

Slakta en hembygdsgård!

Den 11:e september bjuder Östersunds kommun in till en kväll för föreningar på landsbygden som driver verksamhet och utveckling. Här kommer ni få inspiration och nya verktyg för fortsatt utveckling, bland annat av Simon Jaktlund och PR-byrån Make Your Mark. Kom och låt er inspireras!

Läs mer och anmäl dig här

Leaders andra sökomgång!

Leader beviljar projektstöd för landsbygdsutveckling och utgår från att du bäst vet hur din plats kan utvecklas. Hos Leader Grogrund kan företag, föreningar och organisationer söka pengar till landsbygdsutveckling. Nu öppnar årets andra sökomgång!

Läs mer om hur du går till väga och bli inspirerad av andras projekt - Leadergrogrund.se

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2023-09-04