Publicerad 2024-04-30

Sök bygglov! (Om du vill bygga den här sommaren)

Drömmer du om sommarens byggprojekt? Då är det dags att söka bygglov! Det gör du enklast i våra e-tjänster

Det kan ta upp till tio veckor att få bygglov, ibland kan det till och med ta upp till tjugo veckor. Inför sommaren ökar antalet ansökningar och anmälningar och därför kan även handläggningstiden öka. Så om du har planer på att bygga något i sommar är det hög tid att skicka in din bygglovsansökan.

Bilden är AI-genererad

Använd våra e-tjänster

När du söker lov eller gör en anmälan får du gärna använda vår e-tjänst Söka bygglov och andra åtgärder. Det är enkelt och bekvämt och dessutom får du hjälp och stöd med vilka handlingar som krävs för just ditt ärende - så det kommer in till oss komplett och kan börja handläggas så snabbt som möjligt.

Förbered dig

Ett första steg när du vet vad du vill bygga är att kolla upp vad det är för regler som gäller för det du vill göra. Det kanske räcker med en anmälan, eller så måste du söka bygglov. Det kan du kolla här.

Förbered dig ytterligare genom att läsa om bygglovsprocessen.

Se till att ditt ärende är komplett

Du kan själv öka möjligheterna till ett snabbt besked genom att se till att din ansökan är komplett och att de ritningar som du skickar in är fackmässigt utförda. Är ditt ärende inte komplett när det kommer in till oss kan det ta längre tid att få besked eftersom handläggningstiden räknas från det att ärendet är komplett.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-04-30