Publicerad 2024-05-08

Företagare, se hit! Erbjudande om kostnadsfritt stöd för hållbarhetsarbete

Omställningsarenan för klimatet i Jämtlands län söker nu företag till två piloter. Piloterna innebär konkret stöd med två saker: att komma igång med hållbarhetsarbete och utsläppsredovisning. Erbjudandena är kostnadsfria.

Workshops om hållbarhetsarbete och redovisning av utsläpp

Det är två separata erbjudanden i pilotform, ett om hållbarhetsarbete generellt och ett om utsläppsredovising.

Hållbarhetsarbete: En praktisk workshop för att komma igång med ert företags hållbarhetsarbete

Under tre tillfällen kommer du få grundläggande kunskap om hållbarhet och hur befintliga och kommande lagkrav påverkar ditt företag. Passar alla företag oavsett bransch och storlek. Det är Atrakta som håller i workshopen och de erbjuder skräddarsydd vägledning genom att:

  • Identifiera verksamhetens nuläge
  • Ta fram en konkret strategi med åtgärder för företagets fortsatta hållbarhetsarbete.

När? Under tre tillfällen om 1-2 timmar i maj och juni.

Utsläppsredovisning: Förstå era utsläpp och jobba effektivt med åtgärder som stärker konkurrenskraft och lönsamhet

Företag som kan erbjuda hållbarare produkter och tjänster är mer attraktiva för kunder, kapital och kompetens. I samarbete Gidås Hållbarhetsbyrå erbjuder Klimatneutrala Östersund 2030 en grupp företag att snabbt, begripligt, och konkret, utveckla sin kunskap om utsläppsredovisning. Detta för att möta ökad konkurrens, både nationellt och internationellt.

När? Under tre tillfällen om 3-4 timmar i maj och juni.

Anmälan

Vill du anmäla dig och ditt företag till något av erbjudandena, skicka ett mail till caroline.hildahl@ostersund.se. Skriv följande:

  • Vlket erbjudande du vill ta del av.
  • Några korta rader om ditt företag, bransch, omsättning och antal anställda.

Det är begränsat antal platser. Vi vill att så många som möjligt får chansen att delta, men kommer att prioritera. Detta för att säkerställa både en bredd av aktörer och typer av hållbarhetsutmaningar. Det är projektet Klimatneutrala Östersund 2030 som möjliggör piloten. Projektet är en del av Viable Cities satsning på klimatneutrala städer, som Energimyndigheten, Vinnova och Formas finansierar.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-05-08