Publicerad 2024-05-08

Mini-Maria har öppnat i Östersund - vi ger stöd till unga och anhöriga

Den 15 april öppnade vi dörrarna till vår egen Mini-Maria här i Jämtland Härjedalen. Vi vänder oss till alla ungdomar och unga vuxna upp till 21 år, som har frågor eller behöver stöd kring alkohol, droger eller spel om pengar. Förälder, annan orolig vuxen eller kompis är också välkommen att vända sig till oss.

Mini-Maria Jämtland/Härjedalen är samfinansierat av kommunerna i Jämtlands län och regionen. Vår huvudmottagning ligger på Prästgatan 15 i Östersund. Vi räknar med att våra filialer i övriga länet öppnas någon gång under januari 2025.

Du som vänder dig till Mini-Maria, kan välja själv hur du vill träffa oss - digital eller fysiskt på mottagningen i Östersund. Här arbetar socionomer, behandlare, sjuksköterskor, psykologer och läkare. Alla besök hos oss är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt.

Vi vänder oss till dig som;

  • är upp till 21 år och har frågor eller behov av stöd som rör alkohol, droger eller spel om pengar.
  • är vårdnadshavare eller annan anhörig och är orolig för ditt barn.
  • känner oro för en kompis.
  • arbetar med barn och unga vuxna och är orolig för någon som använder alkohol eller andra droger.

Enkel kontakt via app, telefon eller hemsidan

Du kommer enkelt i kontakt med oss via telefon, vår hemsida eller genom att ladda ner vår app. 

Du som är ung kan boka tid och chatta med oss direkt via appen utan att tala om vad du heter. Du som är förälder eller annan orolig vuxen kan kontaka oss via mejl, telefon eller appen.

Här hittar du mer information och kontaktuppgifter till Mini-Maria

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-05-08